Αυθόρμητοι τον Αύγουστο…

Τον έχουμε ανάγκη στην πιο αυθόρμητή εκδοχή του, για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Κι ο Αύγουστος μας δίνει αυτή την ευκαιρία να πέσουμε για ύπνο και να αφεθούμε. Μας επιτρέπει  να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω φτάνοντας στην παιδική μας ηλικία, τότε που ο Μορφέας μας νάρκωνε γλυκά, απαλά, χορταστικά στο κρεβάτι, τον καναπέ, την αιώρα, την αγκαλιά. Ο Αύγουστος είναι μήνας για ανάπαυλα για να δροσιστεί η ψυχή και το πνεύμα, για να φύγει από την πίεση και την τοξικότητα το σώμα.  Δυστυχώς –σύμφωνα με έρευνες – ένας στους τρεις ενήλικες κοιμούνται το καλοκαίρι λιγότερο, συγκριτικά με τον χειμώνα και ο βασικότερος παράγοντας είναι η αυξημένη θερμοκρασία που οδηγεί σε νυχτερινή εφίδρωση. Πράγμα που μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με την σειρά μαξιλαριών Airfreeze και Eco Freeze όπου ο ύπνος ακόμα και τον Αύγουστο μοιάζει απολαυστικός όπως το δροσερό αεράκι!

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικό, όμως ο Αύγουστος μας καλεί να βρεθούμε στα χέρια του ύπνου και να τον βιώσουμε ήσυχο, διαπεραστικό, ονειρεμένο. Ειδικά τα μεσημέρια… έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Γιάννης Ρίτσος στο ποίημα του «Μεσημέρι Αυγούστου»: «Πίσω απ’ τις γρίλιες είναι το μεγάλο μεσημέρι. Τα σκόρπια σπίτια κάτασπρα, κ’ ένα κόκκινο κάτω απ’ το λόφο. Λίγο πιο πάνω, ξέρουμε, είναι η μεγάλη ασβεστωμένη μάντρα. Από κει κατεβαίνει η δροσιά προς τους ευκάλυπτους, κ’ ένα άρωμα από σάπια ροδάκινα σωριασμένα στο δρόμο. Άξαφνα τα τζιτζίκια σώπασαν. Δυο ηλιοκαμένα σώματα στ’ άσπρα σεντόνια».

Μα και ο ύπνος τα βράδια με τις αστροφεγγιές στα μαλλιά μας, σαν καθρέφτης των ονείρων μας, όταν προσπαθούν να αντικαταστήσουν την ρουτίνα μας, την πραγματικότητά μας. Έτσι ακριβώς όπως τα ξορκίζει ο Οδυσσέας Ελύτης στα «Ρω του Έρωτα»: «Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά. Κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά. Αύγουστε μήνα και Θεέ σε σέναν ορκιζόμαστε. Πάλι του χρόνου να μας βρεις στο βράχο να φιλιόμαστε».
Το σίγουρο είναι πως ο Αύγουστος έχει εκείνη την πιθανότητα που ψάχνουμε, εκείνη τη τόση δα… για να είμαστε αυθόρμητοι και ανέμελοι μέχρι το τέρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart

10% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, σας δίνουμε εκπτωτικό κωδικό για -10% στην πρώτη σας αγορά* από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

*Eξαιρούνται επιλεγμένοι κωδικοί και δεν συνδιάζεται με άλλες προωθητικές ενέργειες.