Πως οι μέλλουσες μανούλες θα κοιμούνται… σαν μωρά!

Ο ύπνος είναι ευεργετικός για όλους, δεν κάνει διακρίσεις… αρκεί να τον αφήνουμε να είναι μπόλικος, επαρκής, ουσιαστικός. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού κάθε γυναίκα που μπαίνει στην σφαίρα της μητρότητας έχει να αναμετρηθεί με πολλά νέα δεδομένα, ειδικά στο στάδιο της κύησης. Η κόπωση είναι ενδεικτική, ώστε να καταφεύγουν οι εγκυμονούσες στην αγκαλιά του Μορφέα, ανάγοντας σε πρωταρχική ανάγκη τον καλό ύπνο – ποιοτικά και ποσοτικά. Αρκετοί βέβαια είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τόσο την ποιότητα, όσο και την διάρκεια του ύπνου. Από την ανησυχία και το άγχος μέχρι τις ναυτίες και τους εμετούς, από την συχνοουρία και την δυσπεψία μέχρι τις κράμπες και τους σωματικούς πόνους, όλα έχουν επίπτωση στο πως και το πόσο κοιμούνται τελικά οι έγκυες.

Χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου… κι αγάπη!

Οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχουν μια σειρά από tips που μπορούν να φέρουν άψογα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον ύπνο και την εγκυμοσύνη, ξεκινώντας πάντα από το περιβάλλον του ύπνου. Να είναι χαλαρωτικό, να μην περιλαμβάνει τηλεοράσεις, υπολογιστές και αντικείμενα που φορτίζουν ή στρεσάρουν με κάποιον τρόπο την μέλλουσα μαμά, να είναι φτιαγμένο για ύπνο, αγκαλιά και αγάπη. 

Στρώμα & Μαξιλάρια: οι αγαπημένοι μας φίλοι!

Αν ο χώρος είναι ιδανικός, δεν γίνεται να λείπουν τα ιδανικά στρώματα και μαξιλάρια, ώστε ο ύπνος να αποτελεί δέλεαρ και να αφήνει την πιο ξεκούραστη αίσθηση. Στην Mat & Pil συστήνουμε ανεπιφύλαχτα το στρώμα ύπνου Mat2Flip.
Μπορεί να αγοράζεις ένα στρώμα αλλά στην πραγματικότητα κοιμάσαι σε δύο διαφορετικά! Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην πάνω όψη με μαλακό memory foam ή στην κάτω με σταθερό memory foam, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Συστήνουμε επιπλέον τα μαξιλάρια Airflow σε κλασικό σχήμα που χρησιμοποιούνται για τη σωστή στήριξη της κοιλίας ή τοποθετούνται ανάμεσα στα πόδια για να διευκολύνουν την στάση του σώματος. Είναι γεγονός πως ειδικά τα μαξιλάρια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι για μια έγκυο γυναίκα είτε για την κοιλιά και τα πόδια, είστε για το κεφάλι και την μέση. Άλλωστε η βολική θέση είναι βασική, αν και οι επιστήμονες συνιστούν τον ύπνο πλάγια αριστερά, για την καλύτερη ροή του αίματος στον πλακούντα και όχι μόνο.

Όχι naps, όχι βραδινά γεύματα!

Μόνο ο ύπνος που επιτυγχάνεται σε ένα συνεχόμενο οκτάωρο φέρεται να είναι ο κατάλληλος για την εγκυμοσύνη κι όχι τα ολιγόλεπτα naps. Ειδικά τους πρώτους μήνες είναι απαραίτητο να υπάρχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου και ακόμη πιο ρυθμισμένο πρόγραμμα γευμάτων. Μικρά γεύματα, συχνά γεύματα και πρωτίστως γεύματα που να ολοκληρώνονται νωρίς κι όχι αργά το βράδυ, είναι απαραίτητα, όπως επίσης και η κατανάλωση πολλών υγρών μέχρι και το απόγευμα. Στόχος είναι το βράδυ που μια έγκυος γυναίκα θα ξαπλώσει να κοιμηθεί να μην έχει να αντιμετωπίσει ούτε δυσφορία, ούτε δυσπεψία, ούτε και συχνοουρία. 

Anti-stress attitude και σωματική άσκηση!

Η μείωση του άγχους θα βοηθήσει επίσης έτσι ώστε ο ύπνος να είναι καλός. Η αποφυγή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, η αποδόμηση της καθημερινής τοξικότητας με όποια μορφή την συναντά μια μέλλουσα μητέρα πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο για το μεταβατικό στάδιο από την ημερήσια δραστηριότητα στον ύπνο… μια σειρά από ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής σίγουρα θα φέρουν την εγκυμονούσα στον πολυπόθητο στόχο: να κοιμηθεί σωστά, ξεκούραστα και πρωτίστως… σαν μωρό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart