Έτοιμοι για αλλαγές… από μέσα προς τα έξω!

Το τέλος της Άνοιξης και η πόρτα που εκείνη μας ανοίγει προς το Καλοκαίρι είναι συχνά μια ευκαιρία για να κάνουμε αλλαγές, ή έστω να τις δρομολογήσουμε. Κι επειδή όλα ξεκινούν από μέσα προς τα έξω… αλλάζουμε διάθεση, αφού πρώτα όμως αλλάξουμε τον χώρο στον οποίο ζούμε. Οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο σπίτι, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που θέλουμε για να είμαστε πιο χαλαροί, πιο ήρεμοι, πιο κοντά στις ανάγκες μας -ψυχικά και πρακτικά. 

Χρώματα, αρώματα, υφάσματα, φώτα, φυτά, κεριά, αγαπημένα αντικείμενα, έπιπλα, λευκά είδη… όλα συμβάλλουν στο να πετάξουμε τον Χειμώνα από πάνω μας με στόχο να τον βγάλουμε και από μέσα μας. Αλλάζοντας τη διαρρύθμιση ενός χώρου ανανεώνουμε τις παραστάσεις της καθημερινότητάς μας, όμως βάζοντας λίγο παραπάνω χρώμα σε τοίχους, έπιπλα, και διακοσμητικά αξεσουάρ σίγουρα φέρνει μαγικά αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεσή μας. Μια ταπετσαρία ή μια αλλαγή στο πάτωμα μπορεί να δώσει την αίσθηση ενός νέου χώρου, καθαρού, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Λίγο περισσότερο λευκό σε σεντόνια, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα… θα απαλύνει τις σκιές που άφησε ο Χειμώνας και θα αποτυπώσει το καινούργιο, το αγνό, το ρομαντικό, το ανέμελο που λείπει από το καθημερινό μας «καταφύγιο». 

Βιβλία σε μια γουστόζικη βιβλιοθήκη που θα ανατρέχουμε για μπόλικες πνευματικές ανάσες, φυτά εσωτερικού χώρου ή και στο μπαλκόνι για να αισθανόμαστε πιο κοντά με το φυσικό στοιχείο, κουρτίνες ελαφριές που να αφήνουν το φως να μπει, φωτιστικά στις αγαπημένες μας γωνιές του σπιτιού που θα αντικαταστήσουν το δυνατό φως με κάτι πιο ατμοσφαιρικό, είναι μερικά από τα τρικ που θα μας αναζωογονήσουν και θα κάνουν την μέρα μας ξεχωριστή στο σπίτι πριν και μετά τη δουλειά. Κι αν χρειαστεί να δουλέψουμε και στο σπίτι; Ένα μικρό γραφείο όμορφα φτιαγμένο θα μπορούσε να πάρει την μορφή του working place και να εξυπηρετεί όταν πρέπει να μπούμε σε εργασιακό mood, χωρίς να παραβιάζουμε τα όρια του υπόλοιπου σπιτιού. 

Special tip για όλους εμάς που παίρνουμε χαρά από τις αναμνήσεις μας είναι η δημιουργία μιας γωνιάς με φωτογραφίες που μας θυμίζουν τα αγαπημένα μας άτομα, τις αγαπημένες μας διακοπές, τις αγαπημένες μας στιγμές. Κάποιοι προτιμούν το σαλόνι, άλλοι την κουζίνα και πάει λέγοντας, όμως το πιο σημαντικό είναι στον χώρο που μας φιλοξενεί 365 μέρες το χρόνο να νιώθουμε πρώτα απ’ όλα άνετα και αληθινά εμείς οι ίδιοι. 

Πριν να ξεκινήσουμε όμως όλα αυτά χρειάζονται δύο βασικές διαδικασίες. Να βάλουμε την καθαριότητα του σπιτιού σε μια προτεραιότητα για να νιώθουμε τον χώρο μας φιλικό και όχι παρατημένο και φυσικά να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα σε ντουλάπια, συρτάρια, κουτιά αφαιρώντας ό,τι δεν μας χρειάζεται πια. Αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια, μικροπράγματα μπαίνουν στο στόχαστρο και μόλις αδειάσει λίγος χώρος το σπίτι αμέσως φαίνεται πιο άνετο και πιο βολικό για να το χαρούμε. 

Κι αν επιθυμούμε να πάμε πιο βαθιά στο θέμα της ψυχολογίας, πέρα από τις διακοσμητικές αλλαγές και την καθαριότητα είναι εξίσου σημαντικό να αλλάξουμε το στρώμα μας. Εκείνο που δεν μας βόλευε τον χειμώνα, εκείνο που μέχρι πρότινος μας έκανε αλλά πια δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σώματός μας, εκείνο που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το μοναδικό “έπιπλο” το οποίο χρησιμοποιούμε τόσο πολύ καθημερινά. Μετά από μια τέτοια αλλαγή θα είμαστε πιο ξεκούραστοι και θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και τα οφέλη του. Σε τελική ανάλυση, όσο όμορφο και να γίνει ένα σπίτι μετά από ένα ανοιξιάτικο redecoration, αν ξυπνάμε κακόκεφοι, τίποτα δεν πρόκειται να απολαύσουμε και με τίποτα δεν  πρόκειται να γίνουμε χαρούμενοι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart

10% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, η Mat&Pil σας κάνει έκπτωση -10% στην πρώτη σας αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Η εμπειρία του ύπνου σας μόλις έχει ξεκινήσει: