Sleep Awards 2023: Επτά χρυσά βραβεία για την Mat&Pil

Είναι σημαντικό πέρα από κάθε προορισμό να στέκεται κανείς στη διαδρομή. Και στην Mat&Pil αγαπάμε τους στόχους, μα περισσότερο αγαπάμε τον δρόμο προς την κατάκτησή τους. Αυτό το καλοκαίρι πορευόμαστε σε όσα ονειρευτήκαμε κουβαλώντας διακρίσεις που μας ανοίγουν δρόμο στα καλύτερα. Ο θεσμός που αναδεικνύει την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ύπνου μας χάρισε τον περασμένο Μάϊο επτά βραβεία, τα οποία μας έκαναν υπερήφανους. 

Στον πολυχώρο Χείρωνας, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Sleep Awards 2023, η Mat&Pil διακρίθηκε ανάμεσα σε καινοτόμες επιχειρήσεις, με φόντο τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που αφορούν τον ύπνο. Συνολικά, διακρίθηκαν 20 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Τα βραβεία που απέσπασε η Mat&Pil ήταν τα εξής:

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο παιδικό στρώμα

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο στρώμα με αφρώδες υλικό μνήμης

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο κρεβάτι για κατοικίδια

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο παιδικό μαξιλάρι

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο μαξιλάρι με αφρώδες υλικό μνήμης

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο στρώμα σε κουτί με περίοδο δοκιμής

🥇Gold βραβείο-Καλύτερο ανατομικό μαξιλάρι

Ταχύτατη ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα 

«Η ανάγκη και η απαίτηση για περισσότερο και καλύτερο ύπνο από τη μια και η αδυναμία εκατομμυρίων ανθρώπων να τον εξασφαλίσουν από την άλλη μεριά, οδήγησαν στη δημιουργία και στη γιγάντωση μιας πολυεπίπεδης αγοράς ειδών και βοηθημάτων ύπνου, η αξία της οποία άγγιξε τα 83.4 δισ. δολάρια το 2022 και προβλέπετε το 2030 να φθάσει τα 124.97 δισ. δολάρια ακολουθώντας ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5.95%. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς στρωμάτων θα φτάσει το 2028 στα 42,84 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αγορά τρέχει επίσης με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης στην παραγωγική βάση» επεσήμανε στον χαιρετισμό της η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events. 

Τα οφέλη ενός καλού ύπνου

 «Ο ύπνος είναι μια μυστηριώδης κατάσταση ύπαρξης. Αποτελεί μια κατάσταση διαφορετικής συνειδητότητας και περιορισμένης αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον αλλά και μια απολύτως απαραίτητη επανορθωτική διαδικασία για τον οργανισμό. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την καταγραφή και την αποθήκευση νέων αναμνήσεων, την επουλωτική διαδικασία, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ορμονική ισορροπία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και να απαλλάσσεται από τα μεταβολικά απόβλητα που δημιουργούνται κατά την εγρήγορση. Ο ποιοτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για το ευ ζην όσο η διατροφή και η άσκηση. Η χρόνια στέρηση ύπνου, η κακή ποιότητα και οι διαταραχές ύπνου πλήττουν τόσο την ευεξία όσο και την υγεία, με σοβαρές συνέπειες σε βάθος χρόνου, όπως διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις» εξήγησε η Μαρία Μίχα, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Sleep Awards 23, γιατρός φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, επιμελήτρια Α’ Π.Γ.Ν “Αττικόν”, ταμίας Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Έλλειψη ύπνου: Οι συνέπειες!

 «Κοιμόμαστε περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωής μας, κι αυτό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την ανάπαυση των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης. Ο καλός ύπνος μας αναζωογονεί, μας γεμίζει ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, στη δημιουργικότητα και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει την επίλυση προβλημάτων, τον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς και έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγικότητα στην εργασία. Ο ύπνος ενισχύει τις διαδικασίες επούλωσης και επιδιόρθωσης της φυσιολογικής φθοράς που υφίστανται η καρδιά και τα αγγεία. Ο καλός ύπνος βοηθάει επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των ορμονών. Η έλλειψή του αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Επίσης, επηρεάζεται η ινσουλίνη και η αυξητική ορμόνη στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δηλαδή η άμυνα του οργανισμού μας, ενισχύεται από τον καλό ύπνο, ενώ η έλλειψή του οδηγεί σε συχνές λοιμώξεις. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να εξασφαλίσουμε έναν καλό ύπνο, είναι η σωστή επιλογή ενός ποιοτικού στρώματος που να ταιριάζει στον σωματότυπό μας. Στους ασθενείς μου, συνιστώ πάντα συνδυασμό στρώματος ανωστρώματος, για την καλύτερη υποστήριξη του σώματος και την πρόληψη της οσφυαλγίας, όπως και σωστό μαξιλάρι, που είναι απαραίτητο για την σωστή υποστήριξη της κεφαλής και του αυχένα στην διάρκεια του ύπνου και την πρόληψη αυχενικών παθήσεων» αναφέρει ο φυσίατρος, Αντώνιος Μαθιόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart

10% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, σας δίνουμε εκπτωτικό κωδικό για -10% στην πρώτη σας αγορά* από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

*Eξαιρούνται επιλεγμένοι κωδικοί και δεν συνδιάζεται με άλλες προωθητικές ενέργειες.